El jardí de la Miliana

QUI SOM ?

QUÈ FEM ?

ON ESTEM ?

QUINES PLANTES TENIM ?

FOTOS

En ple cor de la comarca del Montsià estem donant forma a aquest projecte. Consisteix en la creació d'una col·lecció botànica d’espècies tant autòctones com introduïdes, i que tenen en comú algun ús per part de l'home, ja sigui medicinal, ornamental, industrial o comestible. Actualment ja tenim establertes (és a dir, vives) al jardí unes 300 espècies. D'aquestes una seixantena són arbres; també hi ha una cinquantena d'arbustos i la resta es reparteixen entre plantes vivaces i anuals.
A més de ser una estació d'experimentació, el jardí serveix com una eina didàctica. Els cursos que impartim per la comarca sempre inclouen un visita guiada al jardí. Aquests cursets de botànica general, de fitoteràpia, d’etnobotànica, etc., sempre estan relacionats amb el món de les plantes i el medi natural, tot i fent servir el jardí per a les pràctiques: recol·lecció de mostres per a fer herbaris, de material per a classificació o per elaboració de productes. També tractem de recuperar espècies de plantes escasses, així com d'arbres fruiters que es deixen de conrear per la poca rendibilitat que produeixen. Volen posar fre a aquesta pèrdua de variabilitat genètica i per això al jardí tenim nesproners, serveres, atzerolers, caquis, ginkgos, freixes de flor, garrofers del diable, til·lers, ginjolers, codonyers, saüquers, a més de varietats antigues de  maçaneres, pereres, pruneres, etc.

 

ALGUNES PLANTES DEL JARDÍ

ALGUNES FOTOS DEL JARDÍ

 

ENLLAÇOS: GRUP DE RECERCA "TERRES DE L'EBRE" http://www.massisdelport.org/

TAMBÉ TENIM UN ARXIU DE FOTOS DE FLORA   http://www.massisdelport.org/miliana/fotoimatges

L'UDOL TEATRE           http://www.ludolteatre.org/ Pàgina personal de Joan Moisés Reverté    http://www.lasenia.net/jmoises
GUBIANA DELS PORTS      http://www.gubiana.com CENTRE DE NATURA ARABOGUES   http://www.cnarabogues.com
AJUNTAMENT D'ULLDECONA       http://www.ulldecona.org  

 

CONTADOR DE VISITES

Contador gratis